Current Affairs 22 July 2023

0
105
Current Affairs 22 July 2023
Current Affairs 22 July 2023

Current Affairs

Current Affairs 22 July 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

22 July 2023 Current Affairs 

Ques 1. In which state is the world’s largest office building being built?
Ans. Gujarat

Ques 2. Who has released the National Multidimensional Poverty Index?
Ans. NITI Aayog

Ques 3. Who is the first woman Indian Grandmaster in Chess?
Ans. S Vijayalakshmi

Ques 4. Where has the three-day ‘Amrit Yuva Kalotsav’ been inaugurated?
Ans. Srinagar

Ques 5. Who has launched India’s first international power project?
Ans. Adani Group

Ques 6. When was International Moon Day celebrated?
Ans. 20 July

Ques 7. Center has allotted 1.44 lakh additional houses under PMAY-Gramin to which state?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 8. India will open a new consulate in Marseille of which country?
Ans. France

Ques 9. What is the title of the book to be released by the Chief Minister of Himachal Pradesh in July 2023?
Ans. “Raag Prakash”

Ques 10. Where will the ministerial meeting of clean energy partnership between India and US be held?
Ans. New Delhi

Ques 11. India and which country have signed an agreement to build three Scorpion submarines?
Ans. France

Ques 12. Which state has launched the portal for processing electric vehicle subsidy claims?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here