• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 19 October 2023Current Affairs 19 October 2023

Current Affairs

Current Affairs 19 October 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

19 October 2023 Current Affairs 

Ques 1. ‘Daniel Noboa’ has become the new President of which country?
Ans. Ecuador

Ques 2. From where has Union Minister Purushottam Rupala started the tenth phase of Sagar Parikrama?
Ans. Chennai

Ques 3. In which country the world’s longest two-lane tunnel ‘Sela Tunnel’ is nearing completion?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 4. Where has Home Minister Amit Shah inaugurated the Samau Martyr Memorial and Library?
Ans. Gujarat

Ques 5. Which bank has made necessary changes in NEFT and RTGS systems regarding transactions related to Foreign Contribution Act?
Ans. Reserve Bank of India

Ques 6. NASA has recently launched a spacecraft on a six-year mission to study a unique metal-rich asteroid, what is the name of that spacecraft?
Ans. Psyche

Ques 7. On which bank has the Reserve Bank of India imposed a fine of Rs 1 crore?
Ans. Union Bank

Ques 8. Union Health Minister will inaugurate the first medical college of which state?
Ans. Nagaland

Ques 9. Which country has rejected constitutional reform to recognize indigenous people?
Ans. Australia

Ques 10. Cashew of which state has got GI tag?
Ans. Goa

Ques 11. Which state government allocated Rs 13,000 crore to implement the project to transfer water collected in Chambal river to other districts?
Ans. Rajasthan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 17 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,18 October 2023 Current Affairs .

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *