Current Affairs 19 June 2023

0
129
Current Affairs 19 June 2023
Current Affairs 19 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 19 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

19 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which state’s Farmers FZ Startup has been selected for the United Nations Accelerator Program?
Ans. Kerala

Ques 2. Who has been appointed as the MD & CEO of Equitas SFB?
Ans. P.N. Vasudevan

Ques 3. Where has the World Bank launched the first street education project in South Asia?
Ans. Bangladesh

Ques 4. Where has the Chief Minister approved a proposal of Rs 14 crore for the construction of a state-of-the-art indoor shooting range?
Ans. Rajasthan Police Academy, Jaipur

Ques 5. Which district has topped the table of District Good Governance Index in Jammu and Kashmir?
Ans. Jammu

Ques 6. In which country India is participating for the first time in the Annecy International Animation Festival?
Ans. France

Ques 7. At what level has the Chief Minister approved the setting up of the ‘Road Safety Task Force’?
Ans. at the district level

Ques 8. Which country will integrate energy with India through the grid by 2030?
Ans. Sri Lanka

Ques 9. Who has released the Gender Social Norms Index for the year 2023?
Ans. UNDP

Ques 10. The Chief Minister has approved a financial proposal of Rs 5.50 crore for the renovation of Chaugan Stadium, in which district
Ans. Jaipur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here