Current Affairs 18 June 2023

0
138
Current Affairs 18 June 2023
Current Affairs 18 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 18 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

 18 June 2023 Current Affairs

Ques 1. Which country will host the ‘IIAS Conference’ on administrative reforms in 2025?
Ans. India

Ques 2. Who has inaugurated the first Lord Venkateswara Temple in Jammu and Kashmir?
Ans. Manoj Sinha

Ques 3. Who has won the men’s singles title at the 2023 ITTF World Table Tennis Championship?
Ans. fan zadak

Ques 4. Who has been honored with the Utkarsh Khiladi Award in archery by Governor Kalraj Mishra?
Ans. Bhagwati Jakhar

Ques 5. In which country is the ‘Annecy International Animation Festival 2023’ being organized?
Ans. France

Ques 6. Who has topped in terms of environment as per CSE report?
Ans. Telangana

Ques 7. Which state of India is planning to rename its jails as ‘Reformation Homes’?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 8. Who has won the 23rd men’s singles Grand Slam title?
Ans. Novak Djokovik

Ques 9. The Chief Minister has approved the formation of Veer Shiromani Maharana Pratap Board, how many members will be there in this board?
Ans. 9

Ques 10. In which state ‘Vihu Kuh’ festival is celebrated?
Ans.  Arunachal Pradesh

Ques 11. Farooq Mehta has passed away, who was he?
Ans. actor

Ques 12. Who flagged off Gabon’s first Agri-SEZ project?
Ans. Shri Dharmendra Pradhan

Ques 13. Who has been appointed as the DG of BSF?
Ans. Nitin Agarwal

Ques 14. Which institute of the state has launched a 12-week ‘Idea-to-Startup’ program with a view to build successful enterprises?
Ans. IIM, Udaipur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here