Current Affairs 17 June 2023

0
97
Current Affairs 17 June 2023
Current Affairs 17 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 17 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams. CA

17 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. According to SIPRI’s Year Book 2023, which is the country with the maximum number of nuclear weapons in the world?
Ans. Russia

Ques 2. Who topped the recently released Food Safety Index?
Ans. Kerala

Ques 3. Which university will set up Hindu Studies Center in 2023-24?
Ans. Delhi University

Ques 4. What is the name of the moon of Saturn where phosphorus was found?
Ans. Enceladus

Ques 5. Where has the world’s most powerful hypersonic wind tunnel been opened?
Ans. China

Ques 6. Which country is participating in AIAF in France for the first time?
Ans. India.

Ques 7. In which state the agricultural festival ‘Rajo’ has been celebrated?
Ans. Odisha

Ques 8. When was the World Elder Abuse Awareness Day observed for the first time?
Ans. 2006

Ques 9. The 12th edition of the joint military exercise ‘Ex Ekuverin’ between the national defense forces of India and which country has started?
Ans. maldives

Ques 10. Who has been appointed as the director of NHPC?
Ans. Uttam Lal.

Ques 11. In which state the country’s first toy train operated by CNG has been started?
Ans. Rajasthan

Ques 12. Which country has become the second largest producer of crude steel
Ans. India

Ques 13. In which city the third meeting of the G20 Digital Economy Working Group (DEWG) was held?
Ans. Pune

Ques 14. India, France and which country have started the first ‘Joint Maritime Exercise’?  Ans. UAE

Ques 15. Niwari district of which state has become the second ‘Har Ghar Jal District’ of the country?
Ans. Madhya Pradesh.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here