Current Affairs 08 November 2023

0
78
Current Affairs 08 November 2023
Current Affairs 08 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 08 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

08 November 2023 Current Affairs

Ques 1. Who has become the batsman who has equaled ‘Sachin Tendulkar’s record of 49 centuries in ODI cricket?
Ans. Virat Kohli

Ques 2. In which IIT was the first Australia India Education and Skills Council meeting held?
Ans. IIT Gandhinagar

Ques 3. Which district has started the nationally awarded innovation ‘Harit Bagiya’?
Ans. Anupgarh

Ques 4. Where has the ‘Vibrant Gujarat International Roadshow’ been organised?
Ans. Dubai

Ques 5. In which city has the 7th edition of Ganga Utsav been organized?
Ans. New Delhi

Ques 6. From which country has India purchased S-400 missile squadrons?
Ans. Russia

Ques 7. Which medal has been won by Rajasthan Women’s Compound Team in the 37th National Games going on in Goa?
Ans. Gold medal

Ques 8. Where has the two-day program ‘The G20 Standard Dialogue 2023’ been inaugurated?
Ans. New Delhi

Ques 9. India defeated which country to win the Women’s Asian Champions Trophy Hockey title, 2023?
Ans. japan

Ques 10. Which country has announced its withdrawal from China’s Belt and Road Initiative?
Ans. Philippines

Ques 11. Who has been selected to serve on the United Nations Advisory Committee on Administrative and Budgetary Questions?
Ans. S Jaishankar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here