Current Affairs 06 July 2023

0
67
Current Affairs 06 July 2023
Current Affairs 06 July 2023

Current Affairs

Current Affairs 06 July 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams. CA

06 July 2023 Current Affairs 

Ques 1. The ‘Startup 20 Summit’ has started from?
Ans. Gurugram

Ques 2. Who has launched the Champions 2.0 portal?
Ans. Narayan Rane

Ques 3. Which organization will be formed for the first time in the state for the care of mental patients?
Ans. State Mental Health Authority and Mental Health Board

Ques 4. The government extended the tenure of India’s ambassador to WTO. Who is the Ambassador of India to WTO?
Ans. Brajendra Navneet

Ques 5. When is the ‘International Pineapple Day’ observed?
Ans. June 27

Ques 6. The world famous ‘Shravani Mela’ has been inaugurated in Deoghar of which state?
Ans. Jharkhand

Ques 7. In which city the FIFA Club World Cup 2003 will be organized?
Ans. Jeddah

Ques 8. How much sports stadium will be built in the villages of the state-level winning teams in the Rajiv Gandhi Rural and Urban Olympic Games?
Ans. Rs 50 lakh

Ques 9. Where has the ‘UAE-India Summit’ been held?
Ans. Abu Dhabi

Ques 10. Who has got the Sahitya Akademi Award 2023?
Ans. Priya AS

Ques 11. Who has become the fastest mountaineer in the world to conquer Himachal Pradesh’s ‘Kanamo Peak’?
Ans. Parth Somani

Ques 12. Who took over as Additional Secretary, Department of Military Affairs?
Ans. Vice Admiral Atul Anand

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here