31 January 2024 Current Affairs

0
46
31 January 2024 Current Affairs
31 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

31 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 31 January 2024 

Ques 1. Mamni Mahotsav is celebrated from which of the following centers in the state?
Ans. doubt

Ques 2. In which state ‘Gole Mall’ has been organized?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 3. Which award did the 13th Vice President M. Venkaiah Naidu receive in 2024?
Ans. Padma Vibhushan

Ques 4. Where will Prime Minister Modi inaugurate India’s biggest ‘global trade’ show?
Ans. Gandhinagar

Ques 5. Which country has launched three satellites named Mahda, Kaihan-2 and Hatf-1 into space?
Ans. Iran

Ques 6. Who has launched an initiative to digitize its judgments, making them accessible in the same manner as stated in official law reports?
Ans. Supreme Court

Ques 7. At which place in Uttar Pradesh has Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath unveiled HPCL’s pioneering biomass-based compressed biogas plant?
Ans. Badaun

Ques 8. Which language will be included in the 9 classical languages of India?
Ans. Persian

Ques 9. What is the name of the world’s largest methanol-powered ship unveiled by Maersk?
Ans. Anne Maersk

Ques 10. Which has become India’s first ‘AI Company’ to become a unicorn?
Ans. KRUTRIM

Ques 11. Hornbill Festival-2023 has been organized in which northeastern Indian state?
Ans. Nagaland

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here