30 September 2021 Current Affairs

0
130
30 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

30 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. Visit Our Website for New and the latest updates. Current Affairs

Current Affairs 30 September 2021 

Ques 1. Who has been preordained as the new global brand ambassador of financial services company “Mastercard Inc”?
Ans. Magnus Carlson

Ques 2. How many billion dollars export target has been set by Union Finance Minister Nirmala Sitharaman by 2030?
Ans. 2000 billion dollars

Ques 3. Which commission has launched a training program for women in dairy farming?
Ans. National Women Commission

Ques 4. Which edition of Swachh Survekshan has been released by Shri Hardeep Singh Puri in New Delhi?
Ans. 7th

Ques 5. Which country has elected Europe’s first parliament with a majority of women?
Ans. Iceland

Ques 6. Senior BJP MLA Nimaben Acharya has become the first woman Speaker of the Legislative Assembly of which kingdom?
Ans. Gujarat

Ques 7. A new variant of which missile has been successfully test-fired from Chandipur in Odisha?
Ans. Sky

Ques 8. In which kingdom, Union Minister Piyush Goyal has announced the establishment of the “Weaver Services and Design Resource Centre”?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 9. Lewis Hamilton has become the first Formula, One driver, to win how many Grand Prix?
Ans. 100

Ques 10. Which day is celebrated all over the world on 29th September?
Ans. world heart day

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here