29 September 2021 Current Affairs

0
240
29 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

29 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 29 September 2021 

Ques 1. Which IIT institute has established a “Centre of Excellence” on Quantum Technologies?
Ans. IIT Delhi

Ques 2. Vice President M. Venkaiah Naidu has submitted the CSIR Innovation Award to two students of which class “Anusha and Rakshita Naik”?
Ans. class 10

Ques 3. Under which mission PM Narendra Modi has been started Ayushman Bharat Digital Mission?
Ans. Pilot Project National Digital Health Mission

Ques 4. HAL has tied up with Alliance Air for the deployment of civil D0-228 aircraft in which state?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 5. Name the Minister of Youth Affair and Sports, who has announced the “Clean India” drive from 1st October.
Ans. Anurag Thakur

Ques 6. Which kingdom government has been given the GI tag to Sojat Mehndi?
Ans. Government of Rajasthan

Ques 7. Which state of India will hostess the Men’s Junior Hockey World Cup?
Ans. Odisha

Ques 8. Which day is celebrated in the whole of the world on 28th September?
Ans. world rabies day

Ques 9. Which coronavirus of India has been recognized by Italy?
Ans. Cowishield

Ques 10. Which nation has become one of the last countries in Western Europe to legalize same-sex weddings?
Ans. Switzerland

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here