• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

30 January 2024 Current Affairs30 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

30 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 30 January 2024

Ques 1. The Chief Minister of which state has inaugurated the ‘Sameli Project’?
Ans. Odisha

Ques 2. India, France and which country have conducted ‘Desert Night’ air exercise over the Arabian Sea?
Ans. UAE

Ques 3. Union Minister Mansukh Mandaviya has virtually inaugurated the Super Specialty Block in which district of Uttar Pradesh?
Ans. Kanpur

Ques 4. Indian Navy will set up the second ‘Very Low Frequency’ (VLF) communication station in which state?
Ans. Telangana

Ques 5. AI startup Crutrim becomes India’s first unicorn in 2024. Which Indian company launched this technology?
Ans. Ola

Ques 6. In which national park has the rare ‘Golden Tiger’ been seen?
Ans. Kaziranga National Park

Ques 7. In which district of Uttar Pradesh the 42-day Mahamandal Mahotsav has been started
Ans. Ayodhya

Ques 8. Awarded by the Government of India with the Padma Award. In which category was Usha Uthup honored?
Ans. Art

Ques 9. Who has created history by becoming the oldest men’s doubles world number 1 in 43 years?
Ans. Rohan Bopanna

Ques 10. Where has the 14th All India Police Commando Competition started?
Ans. Visakhapatnam

Ques 11. Mamni Mahotsav is celebrated from which of the following centers in the state?
Ans. doubt

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *