29 February 2024 Current Affairs

0
39
29 February 2024 Current Affairs
29 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

29 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 29 February 2024 

Ques 1. What is the age of admission in Class 1 from the session 2024-25 set by the Ministry of Education?
Ans. 06 years

Ques 2. At what age did famous singer Pankaj Udhas die?
Ans. 72 years.

Ques 3. The foundation stone of 554 Amrit Bharat stations was laid on February 26, 2024. In which of the following years was the Amrit Bharat Station Scheme started?
Ans. 2023

Ques 4. Where was the National Public Health India Conference 2024 organized?
Ans. Delhi

Ques 5. Who has become the new ‘High Commissioner’ of Pakistan to India?
Ans. Saad Ahmed Waraich

Ques 6. Which institute developed the ‘Investor Information and Analysis Platform’ launched by Union Minister Rajiv Chandrashekhar?
Ans. IIT Madras

Ques 7. Shashi Tharoor was awarded the highest civilian honor in which country?
Ans. France

Ques 8. Where has ‘Purple Utsav’ been organized by the President for the empowerment of persons with disabilities on February 26, 2024?
Ans. Amrit Udyan, Delhi

Ques 9. Which university has got Category-1 status from UGC?
Ans. Bihar Central University

Ques 10. Where has the world’s first Vedic clock been installed?
Ans. Ujjain

Ques 11. UAE. The government has increased the period of visa for Indian tourists to how many years?
Ans. 05 years

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here