29 December 2023 Current Affairs

0
76
29 December 2023 Current Affairs
29 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

29 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 29 December 2023

Ques 1. Where will India’s first ‘Artificial Intelligence City’ be built?
Ans. Lucknow

Ques 2. Which country has won the title of World Women’s Handball Championship 2023?
Ans. France

Ques 3. What is the name of the new Tennis Ball T-10 Cricket Tournament?
Ans. Indian Street Premier League (ISPL)

Ques 4. Which district of Uttar Pradesh ranks first in disposal of public complaints received on the Integrated Grievance Redressal System (IGRS) portal?
Ans. Azamgarh

Ques 5. In which state has the first ‘Intra District Helicopter Service’ been inaugurated?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 6. Who has been crowned Miss Continental International 2023?
Ans. Aastha Rawal

Ques 7. What target has the government set to obtain digital life certificates from central government pensioners by March next year?
Ans. 50 lakh digital life certificate

Ques 8. In recognition of the importance of clean and green energy production in combating climate change, which of the following states has directed to implement Green Hydrogen Policy 2023?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. Which Indian actress has been appointed by mineral water brand ‘Bisleri’ as its global brand ambassador?
Ans. Deepika Padukone

Ques 10. Where has the Winter Carnival started?
Ans. Shimla

Ques 11. Intra-district helicopter service was inaugurated in which state?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here