28 September 2021 Current Affairs

0
135
28 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

28 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 28 September 2021 

Ques 1. When was the birth anniversary of Ishwar Chandra Vidyasagar celebrated in September 2021?
Ans. 26 September

Ques 2. In which state the Center for Weavers Service and Design Institute was established in Kullu in September 2021?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 3. India has emerged as the second-largest trading partner of which country in September 2021?
Ans. United Arab Emirates

Ques 4. Which is the first railway station in India to be completely powered by solar energy?
Ans. Chennai Central Railway Station

Ques 5. In which state the Center for Weavers Service and Design Institute was established in Kullu in September 2021?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 6. Which day is celebrated the whole of the world on 27th September?
Ans. world tourism day

Ques 7. How many years have been completed since the successful execution of Saubhagya Yojana?
Ans. 4 years

Ques 8. Which country has been declaring all cryptocurrency transactions illegal?
Ans. China

Ques 9. Who won the bronze medal in the recently held International Online Shooting Championship 2021?
Ans. Vishnu Shivraj Pandian

Ques 10. Who became the first Indian batsman to score 10000 runs in T20 format?
Ans. Virat Kohli

 

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here