28 July 2023 Current Affairs

0
85
28 July 2023 Current Affairs
28 July 2023 Current Affairs

Current Affairs

28 July 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 28 July 2023 

Ques 1. Who has been made the brand ambassador of ‘ICC World Cup 2023’?
Ans. Shah Rukh Khan

Ques 2. When is ‘National Mango Day’ celebrated?
Ans. July 22

Ques 3. Which state government has unveiled the ‘Semiconductor Policy’?
Ans. Gujarat

Ques 4. Which program will be organized in schools on the first Saturday of every month under No-Beg Day?
Ans. One India – Best India

Ques 5. Which state government has issued ‘Transgender Certificate’ for the first time?
Ans. Rajasthan

Ques 6. When is ‘National Mango Day’ celebrated?
Ans. July 22

Ques 7. Who dedicated to the nation the Rs 2,700 crore International Exhibition-cum-Convention Center at Pragati Maidan in New Delhi?
Ans. Narendra Modi

Ques 8. Which day is celebrated on 26th July?
Ans. Kargil Victory Day

Ques 9. In which state the annual pilgrimage of ‘Machail Mata’ has been started?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 10. Who has become the first woman in US history to become the top naval officer?
Ans. lisa daughter

Ques 11. Which state government has approved the ‘Mission Shakti Scooter Scheme’?
Ans. Odisha

Ques 12. Which player from Rajasthan has won the gold medal in the ISSF Junior World Championship held in Changwon, South Korea?
Ans. Sandeep Bishnoi

Ques 13. Who has become the first woman officer to lead the US Navy?
Ans. ‘Admiral Lisa Franchetti’

Ques 14. Where has Finance Minister Nirmala Sitharaman inaugurated the GST Bhawan?
Ans. Agartala

Ques 15. Which country won the 100 percent cricket women’s cricket initiative of the year?
Ans. nigeria

Ques 16. Where will the BRICS Urbanization Forum be held?
Ans. South Africa

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here