• Sat. Apr 13th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

28 February 2024 Current Affairs28 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

28 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 28 February 2024 

Ques 1. Where has the organization of ‘Mobile World Congress 2024’ started?
Ans.  Barcelona

Ques 2. Who inaugurated India’s longest cable-stayed bridge in Dwarka, Gujarat?
Ans.  Narendra Modi

Ques 3. The Uttar Pradesh government has announced to increase the grant under Mukhyamantri Kanya Sumangala Yojana for girls in the state from Rs 15,000 to how many rupees?
Ans.  Rs 25,000

Ques 4. Where will Prime Minister Modi inaugurate the global textile expo Bharat Tex 2024?
Ans.  New Delhi

Ques 5. J.Pradeep Kumar has been appointed permanent judge in the High Court of which state?
Ans.  Jharkhand

Ques 6. Joint ‘Dharma Guardian’ exercise will be organized between India and which country?
Ans.  Japan

Ques 7. When will the new criminal laws replacing the colonial-era codes come into force?
Ans.  1 July

Ques 8. NTPC In which of the following districts of Uttar Pradesh has started operation of a 14 MW unit under the solar project?
Ans.  Ayodhya

Ques 9. Where has the first solar project of NTPC Renewable Energy Limited started operation?
Ans.  chhattargarh

Ques 10. Which organization has launched ‘Global Initiative on Digital Health (GIDH)’?
Ans.  WHO

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *