28 February 2022 Current Affairs

0
373
28 February 2022 Current Affairs
28 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

28 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 28 February 2022 

Ques 1. In which Parachute Regiment training center, Chief of the Army Staff General MM Naravane presented the Presidential Colors to four Parachute Battalions?
Ans. Bangalore

Ques 2. What is the name of the Indian evacuation mission from Ukraine?
Ans. Operation Ganga

Ques 3. Which state’s cabinet has approved the country’s first e-waste eco-park to dispose of e-waste?
Ans. Delhi

Ques 4. Who is the author of the book “History of Sriniketan”?
Ans. Uma Das Gupta

Ques 5. Hemanand Biswal, former Chief Minister of which of the following state and prominent tribal leader of Congress has passed away recently?
Ans. Odisha

Ques 6. Union MSME ( Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises) Minister launched MSME RuPay Credit Card. Who is the Union Minister of MSME?
Ans. Narayan Rane

Ques 7. Which state has become the first to launch a night navigation app in rivers?
Ans. Assam

Ques 8. Name the Union Rural Development Minister, who has recently launched Lokpal App for MNREGA?
Ans. Giriraj Singh

Ques 9. Who has been conferred with Ramanujan Award?
Ans. Neena Gupta

Ques 10. Who is the writer of the book “The Story of Paypal”?
Ans. Jimmy Soni

Ques 11. Union Bank of India has recently launched “Union MSME RuPay Credit Card” in collaboration with?
Ans. NPCI

Ques 12. Who was included on the board of Indian Oil Corporation?
Ans. Sujoy Choudhary

Ques 13. Telecom company Bharti Airtel has recently announced to acquire what additional percentage stake in Indus Towers from Vodafone Group?
Ans. 4.7 percent

Ques 14. Indian Navy has received 12th anti-submarine warfare aircraft P-8I from which of the following company?
Ans. Boeing

Ques 15. National Protein Day is observed on which day?
Ans. 27 February 2022

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here