27 February 2022 Current Affairs

0
272
27 February 2022 Current Affairs
27 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

27 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 27 February 2022 

Ques 1. Who has been appointed by Dish TV as its brand ambassador?
Ans. Rishabh Pant

Ques 2. Which state’s cabinet has approved the country’s first e-waste eco-park to dispose of e-waste?
Ans. Delhi

Ques 3. Who has become the youngest Indian to lose a chess tournament world number 1 player Magnus Carlsen?
Ans. R Pragyananand

Ques 4. Which country’s President Gitanas Nausea has declared a state of emergency in the country?
Ans. Lithuania

Ques 5. The government has launched Jan Bhagidari Empowerment Portal in which union territory is under its digital mission?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 6. Who among the following has been elected as the new chairman of the International Rubber Study Group?
Ans. KN Raghavan

Ques 7. In which union territory did the government launch the ‘Janbhagidari Empowerment’ portal under its digital mission?
D. Jammu and Kashmir

Ques 8. How many Rafale fighter jets have India received so far from France under the deal to acquire 36 such aircraft?
Ans. 35

Ques 9. Which state has formed the Marine Elite Force for the conservation of marine life?
Ans. Tamil Nadu

Ques 10. Which area has been affected by three storms- Eunice, Franklin, and Dudley?
Ans. China

Ques 11. Who has been appointed by HUL as its non-executive chairman?
Ans. Nitin Paranjpe

Ques 12. Name the MD & CEO of IDBI Bank, whose reappointment to the post has been approved by RBI.
Ans. Rakesh Sharma

Ques 13. Where has a conference on Indian temple architecture ‘Devaytanam’ been inaugurated?
Ans. Karnataka

Ques 14. Who has released the Rural Connectivity Geographic Information System data in the public domain recently?
Ans. Giriraj Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs in English

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here