28 December 2023 Current Affairs

0
14
28 December 2023 Current Affairs
28 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

28 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 28 December 2023 

Ques 1. Where has the third ‘Atal Gaurav Samman Samaroh 2023’ been organized?
Ans. New Delhi

Ques 2. By whom was the famous Jagannath temple of Orissa built?
Ans. Ananthavarman Chodaganga

Ques 3. Where has Home Minister Amit Shah inaugurated projects worth Rs 3500 crore for justice reforms?
Ans. Chandigarh

Ques 4. Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath has inaugurated the state’s first intra-district helicopter service between which districts?
Ans. Agra to Mathura

Ques 5. In which state ‘Winter Carnival 2023’ has started?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 6. Where was the conference ‘Sagar Manthan’ organized by Panchjanya weekly magazine?
Ans. South Goa

Ques 7. Who has addressed the third convocation of National Defense University?
Ans. Dr S Jaishankar

Ques 8. The Global Air Performance and Technical Advisory Group of the World Health Organization (WHO) has appointed a scientist from which of the following institutes based in Uttar Pradesh as an honorary member?
Ans. IIT, Kanpur

Ques 9. Which actor has been appointed by ‘Sony Sports Network’ as its football brand ambassador?
Ans. Kartik Aryan

Ques 10. Which country received $1.34 billion under the World Bank’s Public Expenditure for Administrative Capacity Resilience Project?
Ans. Ukraine

Ques 11. Which state is ready for a comprehensive city gas distribution policy?
Ans. Haryana

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here