27 March 2023 Current Affairs

0
145
27 March 2023 Current Affairs
27 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

27 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 27 March 2023 

Ques 1. According to the DGCA report, which country has the maximum number of women pilots in the world?
Ans. India

Ques 2. Who has been appointed as the new CEO of Starbucks?
Ans. Laxman Narasimhan

Ques 3. Where did Prime Minister Narendra Modi inaugurate and lay the foundation stone of various projects worth over Rs 1,780 crore on the occasion of One World TB Summit?
Ans. North Varanasi

Ques 4. The Central Government has launched the Vedic Heritage Portal created by IGNCA and which virtual museum based on 64 arts?
Ans. Kala Vaibhav

Ques 5. In which state the Mukhyamantri Yuva Kaushal Karmay Yojana has been announced, under which the youth will get Rs 8,000 per month?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 6. In the new rule of IPL, which captains were allowed to choose after the toss?
Ans. Playing XI

Ques 7. Who presented the National Humanities Medal to Indian-American actress Mindy Kaling?
Ans. President Biden

Ques 8. India and which country have conducted the joint exercise “Kokan” in the Arabian Sea?
Ans. Britain

Ques 9. Which day is celebrated by Bangladesh every year on 26 March?
Ans. Bangladesh Independence Day

Ques 10. Which country’s World Cup winning footballer Mesut Ozil has announced his retirement?
Ans. Germany

Ques 11. Where was the Vedic Heritage Portal inaugurated by the Home Minister?
Ans. New Delhi

Ques 12. Where has the three-day ‘Rajasthan International Expo’ been inaugurated?
Ans. Boranada, Jodhpur

Ques 13. Which Governor of Reserve Bank of India (RBI) has laid the foundation stone of new data center and cyber security training institute?
Ans. Mr. Shaktikanta Das

Ques 14. Who was posthumously awarded the Padma Shri?
Ans. Rakesh Jhunjhunwala

Ques 15. Which record citation was received by Ha Metro Nagpur?
Ans. asia book of records

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here