• Sun. Apr 21st, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

27 February 2024 Current Affairs27 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

27 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 27 February 2024 

Ques 1. Where has the trilateral exercise ‘Dosti-16’ started?
Ans. Maldives

Ques 2. In which district will the first tortoise conservation reserve of Uttar Pradesh state be established?
Ans. Gonda

Ques 3. Who was proposed for the post of Deputy Speaker in Bihar Legislative Assembly in February 2024?
Ans. Narendra Narayan Yadav

Ques 4. As Chief of Army Staff, Lieutenant General M.V. Who held this post after Suchindra Kumar?
Ans. Lieutenant General Upendra Dwivedi

Ques 5. The ’11th Bilateral Dialogue’ at the Consul level has taken place between India and which country?
Ans. America

Ques 6. With whom has IRCTC partnered for pre-order food?
Ans. swiggy

Ques 7. In which district has the tallest statue of Vaishno Mata been installed in Uttar Pradesh?
Ans. Mathura

Ques 8. In which Indian city can one see India’s first 360 degree super immersive dome theatre, ‘Sun Dance’ by Casagrande?
Ans. Chennai

Ques 9. What is the 24-hour emergency helpline service number for women’s safety?
Ans. 112

Ques 10. By what name is India’s biggest tribal festival known, which attracts huge crowds in Medaram, Telangana?
Ans. Sammakka Saralamma Jatara

Ques 11. What is the name of the mission that aims to launch the world’s first wooden satellite into orbit?
Ans. Lignoset

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *