27 December 2023 Current Affairs

0
38
27 December 2023 Current Affairs
27 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

27 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 27 December 2023

Ques 1. In which state will the sixth edition of ‘Khelo India Youth Games’ be held from January 19 to 31, 2024?
Ans. Tamil Nadu

Ques 2. In the bill passed in Parliament, there is a provision to implement which ‘code’ by abolishing the Code of Criminal Procedure (CrPC)?
Ans. Indian Civil Defense Code (BNSS)

Ques 3. Which is the first state in the country to launch police WhatsApp channel?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 4. Who has resigned from the membership of OPEC organization?
Ans. Angola

Ques 5. India is planning to operate a new research station named Maitri-II at which place?
Ans. eastern antarctica

Ques 6. CII has estimated India’s GDP to be what percent in the financial year 2023-24?
Ans. 6.8%

Ques 7. Which state government has started tab distribution for class 8 students?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 8. Bandhan Bank has got the right to receive revenue from ‘e-GRAS’ portal from which state?
Ans. Assam

Ques 9. When is National Consumer Rights Day celebrated?
Ans. 24th December

Ques 10. Which scheme of Uttar Pradesh will be displayed through a pavilion for the first time at the World Economy Forum (WEF)?
Ans. One District One Product Scheme

Ques 11. Which is the first entity to be listed on the Social Stock Exchange?
Ans. SGBS Unnati Foundation

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here