27 August 2023 Current Affairs

0
94
27 August 2023 Current Affairs
27 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

27 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 27 August 2023 

Ques 1. Which state has topped the ‘Nutrition Awareness Index 2023’?
Ans. Punjab

Ques 2. Where has the Tulip Garden entered the World Book of Records?
Ans. Srinagar

Ques 3. Where was the 26th National Conference on e-Governance held?
Ans. Indore

Ques 4. Which is the heart of cultural activities of the state, which will be developed as a multi-cultural centre?
Ans. Ravindra Manch, Jaipur

Ques 5. In which state Union Minister for Youth Affairs and Sports Anurag Singh Thakur has inaugurated 33 ‘Khelo India Kendras’?
Ans. Rajasthan

Ques 6. Which company’s co-founder John Warnock has passed away?
Ans. adobe

Ques 7. Who became the runner-up of FIDE World Cup 2023?
Ans. Praganananda

Ques 8. Which is the first district in the state, where two Lavkush gardens have been developed?
Ans. Udaipur

Ques 9. With which country India has organized the ’14th Joint Group of Customs’ meeting?
Ans. Bangladesh

Ques 10. Which country wants to emulate India’s Jan Aushadhi Kendra model?
Ans. Indonesia

Ques 11. Which country will PM Modi visit in August 2023 on the first prime ministerial visit in 40 years?
Ans. greece

Ques 12. Where in Rajasthan has the Punjab government organized the ‘Rangla Punjab’ tourism summit roadshow?
Ans. Jaipur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 24 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here