27 August 2021 Current Affairs

0
20
27 August 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

27 August 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 27 August 2021

Ques 1. Which Indian artist will be honored with the Dadasaheb Phalke Award, the world’s highest award in the film industry?
Ans. Rajinikanth

Ques 2. Which day was celebrated on 26th August?
Ans. women’s equality day

Ques 3. Information technology (IT) company Infosys became the fourth company in the country to touch the market capitalization level of how many billion dollars?
Ans. 100 billion

Ques 4. Who has been awarded the title of Digital Marketing Guru of Rajasthan?
Ans. Mohit Patel

Ques 5. In which sport did Australia’s Pease Greco win the first gold medal of the Tokyo Paralympic Games?
Ans. cyclist

Ques 6. India has succeeded in building the world’s higher street in Ladakh, this road has been built by which Organization?
Ans. BRO

Ques 7. Joint training exercise ‘Kajind-21’ will be held amid the armies of India and which country?
Ans. Kazakhstan

Ques 8. Which eminent researcher on caste studies departed away at the age of 8?
Ans. Dr. Gail Omwet

Ques 9. Which state of the country will be the one to bring the ‘Right to Health Bill’?
Ans. Rajasthan

Ques 10. Which eminent tabla player passed away?
Ans. Pandit Subhankar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in hindi, current affairs hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs hindi today, current affairs today in hindi, current affairs 2020 in hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for upsc, current affairs upsc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here