25 September 2021 Current Affairs

0
156
25 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

25 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 25 September 2021 

Ques 1. Which city was voted the second most polluted city out of the 50 most polluted cities in the world in 2020?
Ans. to Ghaziabad

Ques 2. Which Nation is hosting the 2021 edition of the World Athletics U20 Championship?
Ans. Kenya

Ques 3. India’s first smart health card scheme is ready to start in which state?
Ans. Orissa

Ques 4. Indo-Nepal joint military training exercitation “Surya Kiran” has started in Pithoragarh of which state?
Ans. Uttarakhand

Ques 5. Who has rejected the central government’s plea to postpone the entry of women in NDA?
Ans. Supreme court

Ques 6. According to the released report, by which year India will become the world’s third-largest importer?
Ans. 2050

Ques 7. In which year NASA has announced to launch of a rover to search for water and ice on a region of the south pole of the Moon?
Ans. 2023

Ques 8. Which organization has developed its own indigenous charger for electric vehicles in India?
Ans. Automotive Research Association of India

Ques 9. According to the Food Safety and Standards Authority of India, by which year India will become industrial trans fat-free?
Ans. 2022

Ques 10. Name the Union Minister of State for Space and Space, who has inaugurated the Export Promotion Center “Jammu Haat” in Jammu.
Ans. Dr. Jitendra Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here