24 September 2021 Current Affairs

0
149
24 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

24 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 24 September 2021 

Ques 1. Air Marshal Vivek Ram Choudhary has been appointed as the new Chief of Indian Army?
Ans. Air Force

Ques 2. Who has announced that Asia’s first hybrid flying car will be used for medical emergencies?
Ans. Jyotiraditya Scindia

Ques 3. When is International Sign Language Day celebrated?
Ans. 23 September

Ques 4. Eden in Puducherry and Kovalam beach of which state has been awarded International Blue Flag certification?
Ans. Tamil Nadu

Ques 5. Union Minister of Commerce and Industry who has launched the National Single Window System for Investor and Businesses?
Ans. Piyush Goyal

Ques 6. Which Prime Minister has been honored with the “SDG Progress Award” by the United Nations-sponsored?
Ans. sheik Hasina

Ques 7. Which ministry’s public infrastructure finance company REC Limited and J-Pal South Asia have signed a data-sharing agreement?
Ans. Ministry of Power

Ques 8. Which country has banned the broadcast of IPL?
Ans. Afghanistan

Ques 9. Who has become the 70th Grand Master of India by winning the Vejerkepjo Grandmaster Chess Tournament?
Ans. R Raja Rithvik

Ques 10. Who has launched India’s first indigenous luxury cruise liner?
Ans. IRCTC

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here