25 May 2024 Current Affairs

0
36
25 May 2024 Current Affairs
25 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

25 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 25 May 2024

Ques 1. Who has won the gold medal in the women’s F-51 event in the World Para Athletic Championships?
Ans. Ekta Bhayan

Ques 2. On which day is Buddha Purnima celebrated?
Ans. Full moon day in Vaishakh

Ques 3. Who has received the first postal stamp to commemorate 200 years of Tamils of Indian origin in Sri Lanka?
Ans. Shri Shri Ravishankar

Ques 4. According to the research of Jayanarayan Vyas University, which crop absorbs the toxic element cadmium of electronic batteries?
Ans. tide

Ques 5. Which is not one of the events celebrated on Buddha Purnima?
Ans. Marriage of Gautam Buddha

Ques 6. According to NCBC report, what is the percentage increase in SC student enrollment from 2014 to 2022?
Ans. 44%

Ques 7. With whom has Rajasthan Export Promotion Council under the Industries and Commerce Department signed MoU to facilitate international trade and increase investment in the state?
Ans. CUTS International, Jaipur

Ques 8. Which Indian state will launch a traffic system powered by Artificial Intelligence from May 25?
Ans. Sikkim

Ques 9. Which spacecraft will Sunita Williams pilot for her upcoming mission?
Ans. Boeing Starliner

Ques 10. Which state government has taken steps to save the endangered Meitei locusts?
Ans. Manipur

Ques 11. Which army exercise was conducted in Bikaner from May 20 to 22, 2024?
Ans. Anant Vijay

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here