25 May 2023 Current Affairs

0
220
25 May 2023 Current Affairs
25 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

25 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 25 May 2023 

Ques 1. Which country has won the record 13th badminton ‘Sudirman Cup’ title?
Ans. China

Ques 2. By when has the government set a target of increasing the network of highways to 02 lakh km?
Ans. 2025

Ques 3. The Chief Minister of which state has launched the ‘Shasan Lagoo Dari’ initiative?
Answer – Maharashtra

Ques 4. Who will be given Meera Puraskar, the highest honor of the Academy for 2022-23 by the Rajasthan Sahitya Akademi, Udaipur?
Ans. Rati Saxena

Ques 5. Who has become the second Indian player to complete 11000 runs in T20?
Ans. Rohit Sharma

Ques 6. Who has become the world’s largest car manufacturer?
Ans. China.

Ques 7. Which state has won the 13th Hockey India Sach Junior Women’s National Championship?
Ans. Haryana

Ques 8. Who was Kalyani Kazi who passed away
Ans. singer

Ques 9. Which industry acquired National Steel and Agro Industries?
Ans. JSW Steel

Ques 10. The Praveshotsav program starting from July 1, 2023 will be digital, Rajasthan is going to make which state of the country to do so?
Ans. first

Ques 11. Which country has won the record 13th Sudirman Cup title?
Ans. China

Ques 12. The joint naval exercise ‘Chatogram’ has started between Bangladesh and which country?
Ans. America.

Ques 13. Which country’s Mount Antony volcano has erupted once again?
Ans. Italy

Ques 14. Which declaration was adopted by the Arab League summit in Jeddah, stressing on unity and resolving regional challenges in May 2023?
Ans. Jeddah Declaration

Ques 15. Which ministry has launched Saathi portal and mobile app?
Ans. Ministry of Agriculture

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here