• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

25 January 2024 Current Affairs25 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

25 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 25 January 2024 

Ques 1. Karpuri Thakur was from which state of India?
Ans. Bihar

Ques 2. Where will ‘International Desert Festival 2024’ be held?
Ans. Statistics

Ques 3. Which ministry declared Subhash Chandra Bose’s birth anniversary as ‘Parakram Diwas’ every year on 23 January?
Ans. Ministry of Culture

Ques 4. According to a data released by NITI Aayog, which of the following states tops in hosting people living out of multi-dimensional poverty (MDP)?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 5. When is the Foundation Day of Associated Schools and Colleges celebrated?
Ans. 21 January

Ques 6. In which Union Territory has ‘Mamani Mahotsav’ been celebrated?
Ans. doubt

Ques 7. The success of the National Geology Data Repository Portal was appreciated in the Geological Sciences Board meeting. Which organization translates this portal?
Ans. indian geologist

Ques 8. Where is the Sports University being established in Uttar Pradesh?
Ans. versatile

Ques 9. Which state has invested Rs 40000 crore in WEF Davos summit?
Ans. Telang

Ques 10. The 9th edition of ‘International Balloon Festival’ has started in Pollachi of which state?
Ans. template

Ques 11. India conducted joint special forces exercise “Cyclone” with which country?
Ans. egypt

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *