24 May 2022 Current Affairs

0
209
24 May 2022 Current Affairs
24 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

24 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 24 May 2022

Ques 1. Which country has organized its first international professional boxing tournament?
Ans. Bangladesh

Ques 2. In which Kingdom Indian Army will open a coaching center for poor students?
Ans. Manipur

Ques 3. Which department launched the ‘Gatishakti Sanchar’ portal?
Ans. Department of Telecommunications

Ques 4. What is the surplus transfer for 2021-22 by the Reserve Bank of India (RBI) to the government?
Ans. Rs 30307 crore

Ques 5. Which state has achieved the target of 100% electrification?
Ans. Goa

Read Also: Current Affairs

Ques 6. Which state government has launched an e-learning scheme?
Ans. Haryana

Ques 7. When is the 144th birth anniversary of ‘The Great Gama’ celebrated?
Ans. May 22

Ques 8. Which state has topped in ‘GST registration’?
Ans. Maharashtra, Uttar Pradesh

Ques 9. The government has made PAN Aadhaar mandatory for deposits or withdrawals above how many lakhs?
Ans. 20

Ques 10. Which country has banned its citizens from visiting 16 countries including India amid rising cases of Kovid-19?
Ans. Saudi Arabia

Ques 11. Which Nation has planned to discover the world’s first habitable planet with a space telescope?
Ans. China

Ques 12. Which Indian-origin businessman has been elected mayor of the London Borough of Southwark for the second time?
Ans. Sunil Chopra

Ques 13. What is the name of the technique in which the DNA of an organism is changed?
Ans. genome editing

Ques 14. Who will buy the wealth management platform Wealthdesk?
Ans. Phonepe

Ques 15. Who announced that India will start the ‘Made in India’ skin test for TB?
Ans. Mansukh Mandviya

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here