24 March 2022 Current Affairs

0
110
24 March 2022 Current Affairs
24 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

24 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 24 March 2022 

Ques 1. Which country’s astronomer Eugene Parker has passed away?
Ans. America

Ques 2. Who has been elected the President of Turkmenistan?
Ans. Berdymukhamedov

Ques 3. Who has won the Formula One Bahrain Grand Prix 2022 at the Bahrain International Circuit?
Ans. Charles Leclerc

Ques 4. Who has announced the acquisition of renowned fintech business Evilient Technologies?
Ans. Razorpay

Ques 5. Wrist Assured: An Autobiography Whose Autobiography is?
Ans. G. R. Vishwanath’s

Ques 6. Name the Indian-origin physician living in the US, who has been appointed as the new COVID-19 response coordinator of the White House recently.
Ans. Ashish Jha

Ques 7. Who has launched its mega ‘moon rocket’ for major trials?
Ans. NASA

Ques 8. When is World Down Syndrome Day celebrated?
Ans. 21 March 2022

Ques 9. Which bank has recently announced the launch of the “SmartHub Business Program” and “Auto first” app?
Ans. HDFC bank

Ques 10. Who has equaled the record of highest 50-plus score in the Women’s World Cup?
Ans. Mithali Raj

Ques 11. Name the UN Secretary-General, who has recently inducted Indian Economist Jayati Ghosh to the UN Advisory Board?
Ans. Antonio Guterres

Ques 12. Which state’s Deputy Chief Minister Jishnu Dev Varma has presented the budget?
Ans. Tripura

Ques 13. Who has won the Indian Super League 2022?
Ans. Hyderabad FC

Ques 14. In which country was the 2022 BNP Paribas Open Tennis Tournament held recently?
Ans. America

Ques 15. When is Martyr’s Day celebrated?
Ans. 23 March 2022

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs in Hindi, current affairs India, current affairs pdf, monthly current affairs pdf, current affairs 2021, current affairs quiz, gk today current affairs, current affairs 2021 India

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here