• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

24 January 2024 Current Affairs24 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

24 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 24 January 2024 

Ques 1. Where was the Passerby Anand Utsav celebrated with the efforts of Madhya Pradesh Chief Minister Mohan Yadav?
Ans. Ujjain

Ques 2. Which Indian airline has achieved the status of 6th largest airline in the world?
Ans. Indigo

Ques 3. Where has Delhi’s first ‘International Kite Festival’ started?
Ans. Bansera

Ques 4. Which state of India is involved in MoU with INOX for green ammonia plant?
Ans. Maharashtra

Ques 5. Who has been appointed by the Aam Aadmi Party as the party leader in Rajya Sabha?
Ans. Raghav Chadha

Ques 6. What percentage of the world’s richest people own 43% of global financial wealth?
Ans. 1%

Ques 7. According to the report, which country’s e-retail market will cross $ 160 billion by 2028?
Ans. India

Ques 8. At which of the following places has the Wings India-2024 program been organised?
Ans. Hyderabad

Ques 9. Where has Haryana State Chief Minister Shri Manohar Lal Khattar announced to develop Science City?
Ans. Faridabad

Ques 10. Where is the second state mining ministers’ conference going to be held?
Ans. Bhopal

Ques 11. ‘Stealth Guided Missile Destroyer INS Imphal’ has been inducted into which army?
Ans. Indian Navy

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *