• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

24 August 2023 Current Affairs24 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

24 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 24 August 2023 

Ques 1. Which country has won the title of ‘9th Women’s FIFA Football World Cup 2023’?
Ans. Spain

Ques 2. Where was the 20th ASEAN-India Economic Ministers meeting held?
Ans. indonesia

Ques 3. Under the Rajiv Gandhi Youth Cultural Exchange Programme, how many youths of the state will be taken to other states?
Ans. 10 thousand

Ques 4. When was the International Day of Remembrance for the Victims of Acts of Violence Based on Religion or Belief observed?
Ans. 22 August

Ques 5. Which country’s Prime Minister has launched the ‘Universal Pension Scheme’?
Ans. Bangladesh

Ques 6. Which state government has announced the revival of 100-year-old musical heritage ‘Maihar Band’?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 7. The 27th edition of the QUAD countries’ naval exercise ‘Malabar’ concluded. Which countries participated in it?
Ans. India, Australia, Japan and USA

Ques 8. Between which stations will the fourth Vande Bharat train run in Rajasthan?
Ans. Jaipur to Chandigarh

Ques 9. Which cricketer has been named as a National Icon by the EC?
Answer – Sachin Tendulkar

Ques 10. Which state government will organize Startup Fest-20231?
Ans. Assam

Ques 11. Where’s Tulip Garden has been included in the ‘World Book of Records’?
Ans. Srinagar

Ques 12. The Historic India Club which was shut down recently originated from which organization/league?
Ans. India League

Ques 13. Which is the recently discussed village, where intoxication is completely prohibited?
Ans. Fagodiawala village, Jaipur

Ques 14. Who was honored with the CSR TIMES Lifetime Achievement Award?
Ans. Shalu Jindal

Ques 15. For how many years is Dutee Chand banned for failing dope test?
Ans. Four

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 22 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *