23 October 2021 Current Affairs

0
66
23 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

23 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 23 October 2021 

Ques 1. The total dose of the COVID-19 vaccine introduced in the nation has crossed the milestone of how many crores on 21 October 2021?
Ans. 100

Ques 2. In which country Mount Aso volcano has erupted. After which instructions have been issued to the people to remain alert?
Ans. Japan

Ques 3. Which state government has decided to implement “Mukhyamantri Ration Aapke Dwar Yojana”?
Ans. Government of Madhya Pradesh

Ques 4. India and which country have signed MoU for cooperation in the mining and steel sector?
Ans. Russia

Ques 5. The former President of which country has announced the launch of his social media platform “TRUTH Social”?
Ans. America

Ques 6. The central government has announced to raise the dearness allowance of central employees by what percentage?
Ans. 3 percent

Ques 7. Which Group Holding Limited has launched a new server chip based on advanced 5-nanometer technology?
Ans. Alibaba Group Holding Limited

Ques 8. According to the report released by which organization and other agencies, the glaciers of Africa will be lost soon?
Ans. world meteorological organization

Ques 9. Which day is celebrated all over the world on 22nd October?
Ans. International Stuttering Awareness Day

Ques 10. According to the released report, which country ranks first in emissions related to crop burning?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here