23 May 2023 Current Affairs

0
196
23 May 2023 Current Affairs
23 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

23 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 23 May 2023 

Ques 1. Which messaging app has launched new security features for users?
Ans. WhatsApp

Ques 2. Where has Union Minister Narendra Singh Tomar chaired the meeting of Agriculture Ministers of SCO?
Ans. New Delhi

Ques 3. Which aircraft made the first sea landing on an Indian Navy warship in May 2023?
Ans. MH60R

Ques 4. The fifth phase of ‘Sagar Parikrama’ has started in which city of Maharashtra?
Ans. Raigarh.

Ques 5. Who has become the costliest player in the Women’s Kabaddi League tournament to be held in Dubai from June 16 to 27, 2023?
Ans. Sharmila Mann

Ques 6. Which metro has recently introduced ‘QR code’ based paper tickets?
Ans. Delhi Metro

Ques 7. At which place did PM Modi unveil a statue of Mahatma Gandhi in May 2023?
Ans. japan

Ques 8. Whose book ‘Guts an Amite Bloodbath: The Anshuman Gaekwad Narrative’ has been released?
Ans. Aditya Bhushan.

Ques 9. Which state has launched Van Panchayat One Playground Project?
Ans. Kerala

Ques 10. Whose 125 feet tall statue has been unveiled in Hyderabad?
Ans. Dr. Bhim Rao Ambedkar

Ques 11. Which state government has launched “SAAHAS” initiative to make workplace safe for women?
Ans. Telangana

Ques 12. Who recently inaugurated the Indian Pavilion at the Cannes International Film Festival in France?
Ans. Dr. L. Murugan.

Ques 13. Which state government has announced 4 percent reservation for Divyang employees in promotions?
Ans. Government of Maharashtra

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here