• Sun. Apr 21st, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

23 March 2024 Current Affairs23 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

23 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 23 March 2024 

Ques 1. India’s Numaligarh Refinery Limited has opened its liaison office in which country?
Ans. Bangladesh

Ques 2. Which organization has published the report titled “Profit and Poverty: Economics of Forced Labour”?
Ans. International Labor Organization

Ques 3. Which state police has launched the digital platform Trinetra 2.0?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 4. Who has been given the Life Time Achievement Award by the international organization Math Tech Thinking Foundation?
Ans. Prof. S.K. Lion

Ques 5. The Ministry of Heavy Industries has signed an MoU with which institute to promote innovation in the automotive and EV sector?
Ans. IIT Roorkee

Ques 6. Which position has BPCL secured in the Business World Real 500 list of 2024?
Ans. 5th

Ques 7. Who has launched Know Your Candidate App?
Ans. Rajiv Kumar

Ques 8. Who has won the Master Book in the National Badminton Competition held in Panchkula?
Ans. Himani Poonia

Ques 9. Which province has passed a new national security law, Article 23 law, affecting its citizens in March 2024?
Ans. hong kong

Ques 10. Which country has signed an agreement to buy Indian-made Dornier aircraft?
Ans. Guyana

Ques 11. Indian Under-19 cricket team captain Uday Pratap Saharan has been made the youth icon of which district for the Lok Sabha elections?
Ans. Sriganganagar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *