19 January 2024 Current Affairs

0
51
19 January 2024 Current Affairs
19 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

19 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 19 January 2024 

Ques 1. ‘Bernardo Arévalo’ has become the new President of which country?
Ans. Guatemala

Ques 2. REC won ICAI Awards for which year?
Ans. 2022-23

Ques 3. Which Indian firm has become the first company to receive ISO 27001:2022 certification?
Ans. Haldia Petrochemicals

Ques 4. In which category has Madhya Pradesh received the award in the State Startup Ranking Framework-2022?
Ans. State Leader

Ques 5. Who has become the first male player to play 150 matches in ‘T20 International’?
Ans. Rohit Sharma

Ques 6. Ayodhya’s new airport has been named after which sage?
Ans. Maharishi Valmiki

Ques 7. Where has the Indian Air Force started ‘Operation Sarvshakti’?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 8. Which bank partnered with VFin to launch SmartFin for digital transactions?
Ans. Yes Bank

Ques 9. Who has been appointed Additional Commissioner of Madhya Pradesh Tribal Research and Development Institute?
Ans. Laxman Singh Markam

Ques 10. Which state government has started its school programme?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 11. In which state iPhone maker Foxconn will invest 1.67 billion dollars?
Ans. Karnataka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here