23 January 2022 Current Affairs

0
197
23 January 2022 Current Affairs
23 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

23 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 23 January 2022 

Ques 1. Recently when is Parakram Diwas being celebrated?
Ans. 23 January 2022

Ques 2. Which country has named a metro station after Mahatma Gandhi?
Ans. Morosis

Ques 3. Which has been declared as the first milk village of Jammu and Kashmir?
Ans. Jerry Hamlet

Ques 4. Which train has been renamed as ‘Netaji Express’ by the Indian Railways Ministry?
Ans. Howrah-Kalka Mail

Ques 5. Who has written the recently launched book titled The Legend of Birsa Munda?
Ans. Tuhin-e-Sinha and Ankita Verma

Ques 6. Between India and which country the 8th governing body has been organized?
Ans. Israel

Ques 7. Which bank retained State Bank of India, ICICI Bank, and HDFC Bank as Systemically Important Domestic Banks (D-SIBs) or banks that are considered “too big to fail”?
Ans. Reserve Bank of India

Ques 8. How many countries are currently included in the Annual Defense Review of Global Firepower (GFP)?
Ans. 138

Ques 9. Which kingdom has celebrated the 44th Kokborok Day on 19 January 2022?
Ans. Manipur

Ques 10. Where has the Infrastructure Financing Authority been established?
Ans. Arunachal Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here