• Tue. Apr 23rd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

23 February 2024 Current Affairs23 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

23 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 23 February 2024 

Ques 1. Which Indian has been honored with France’s highest civilian honor ‘Chevalier de la Legion d’Honneur’?
Ans. Shashi Tharoor

Ques 2. Where among the following has the National Conference on Jal Jeevan Mission and Swachh Bharat Mission (Rural) been organized?
Ans. Lucknow

Ques 3. India has welcomed Malta as how many countries to join the International Solar Alliance?
Ans. 119th

Ques 4. Who has won the Best Film Award at the 77th BAFTA Awards 2024?
Ans. oppenheimer

Ques 5. Who has been elected as the President of the Institute of Chartered Accountants of India for the term 2024-25?
Ans. Ranjit Kumar Aggarwal

Ques 6. Who has become the ‘State Icon’ of Punjab for the upcoming Lok Sabha elections?
Ans. Shubman Gill

Ques 7. Where was the seminar on Indian Defense Equipment – SIDE 2024 held?
Ans. Dhaka

Ques 8. Where has Prime Minister Modi inaugurated the fourth edition of Khelo India University Games?
Ans. Guwahati

Ques 9. What is the installed and commercial capacity of NTPC Group after the commissioning of Ayodhya Solar Project in February 2024?
Ans. 73,888 MW

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *