• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

23 August 2023 Current Affairs23 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

23 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 23 August 2023 

Ques 1. In which country the ‘World Athletics Championship 2023’ has started?
Ans. Hungary

Ques 2. Where has the first night street racing circuit been launched in India?
Ans. Chennai

Ques 3. Where was the joint meeting of Finance and Health Ministers of G20 member countries held?
Ans. Gandhinagar

Ques 4. Who is the first transgender to get Jan Aadhaar card in the state?
Ans. Noor Shekhawat

Ques 5. Which state has been declared as ‘natural calamity affected area’?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 6. Where has Wipro done Center of Excellence on Generative A1?
Ans. IIT Delhi

Ques 7. In which district of the state, cow dung rakhis are being made by tribal women?
Ans. Udaipur

Ques 8. VS Arunachalam has passed away. Who was he?
Ans. Scientist

Ques 9. Which country has sought to emulate India’s Jan Aushadhi Kendra model?
Ans. indonesia

Ques 10. Which player from Rajasthan has won 5 gold medals in the 49th National Junior Swimming Championship held at Bhubaneswar?
Ans. Yug Chellani

Ques 11. Who has taken charge as the new DGP of Haryana?
Ans. Shatrujeet Kapoor

Ques 12. In which state the 115th birth anniversary of Maharaja Bir Bikram was celebrated?
Ans. Tripura

Ques 13. Former Maharawal Mahipal Singh of which district has passed away?
Ans. Dungarpur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 22 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *