23 August 2021 Current Affairs

0
114
23 August 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

23 August 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Current Affairs 23 August 2021

Ques 1. How many years old Diksha Shinde from Aurangabad, India has been recently selected as the panelist of NASA?
Ans. 14 years old

Ques 2. Which of the following state’s former CM and Governor Kalyan Singh has passed away recently at the age of 89?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 3. When is the “International Day in Commemoration of the Victims of Acts of Violence Based on Religion or Belief” observed whole over the world?
Ans. 22 August

Ques 4. India’s highest herbal park has been inaugurated in Mana village of Chamoli district of which Indian state?
Ans. Uttarakhand

Ques 5. Shri La Ganesan has been appointed as the Governor of which state?
Ans. Manipur

Ques 6. When is the “International Day for the Slave Trade and Its Abolition” observed?
Ans. 22 August

Ques 7. In which state NTPC Limited has launched the country’s largest floating solar PV project?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 8. With which telecom company USOF and which telecom company has signed an agreement to reach the people of the northeastern states of India with high-speed internet service?
Ans. BSNL

Ques 9. In how many years has the Government of India constituted a committee to double the handloom production?
Ans. 3 years

Ques 10. IndiFi company and which social media company have launched a new initiative “Small Business Loans Initiative” in partnership?
Ans. Facebook India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here