22 May 2022 Current Affairs

0
331
22 May 2022 Current Affairs
22 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

22 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 22 May 2022 

Ques 1. Who wrote the novel ‘Place Called Home?
Ans. Preeti Shenoy

Ques 2. What is India’s growth rate in the financial year 2023 by Morgan Stanley?
Ans. 7.6%

Ques 3. INS Surat and INS Udayagiri warships were recently launched in which city?
Ans. Mumbai

Ques 4. Who has won the Women’s Hockey Asia Cup 2022 title?
Ans. Japan

Ques 5. According to the OICA report, India has overtaken which country to become the fourth largest automobile market in the world?
Ans. Germany

Ques 6. The Lieutenant Governor of which union territory has resigned?
Ans. Delhi

Ques 7. What is the new facility launched for Post Office Savings Bank Account (POSB) account holders?
Ans. NEFT, RTGS

Ques 8. When is World Bee Day celebrated?
Ans. May 20

Ques 9. Which Nation chaired the high-level ministerial meeting on ‘Global Food Security-Call to Action’?
Ans. USA

Ques 10. ‘National Endangered Species Day is observed on which day of May?
Ans. third Friday of may

Ques 11. Which Kingdom government has launched the first government OTT platform?
Ans. Kerala

Ques 12. Who has been appointed as CEO by the Board of Directors of IndiGo?
Ans. Peter Elber

Ques 13. Name the Union Minister of State in the Ministry of Pensions, who has released the e-book Civil List-2022 of IAS officers recently?
Ans. Jitendra Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here