22 February 2024 Current Affairs

0
56
22 February 2024 Current Affairs
22 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

22 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 22 February 2024

Ques 1. Who has won the Best Film Award at the 77th BAFTA Awards 2024?
Ans. Oppenheimer

Ques 2. What is the name of the initiative launched by India and the United States to increase defense cooperation and innovation?
Ans. INDUS-X

Ques 3. In which district of Uttar Pradesh has Prime Minister Narendra Modi laid the foundation stone of Shri Kalki Dham Temple?
Ans. careful

Ques 4. Where is Tulip Festival organized?
Ans. Delhi

Ques 5. Where has the Indian Army launched the Women Skill Development Initiative?
Ans. Manipur

Ques 6. Who has been appointed as the new Vice Chief of the Army?
Ans. Upendra Dwivedi

Ques 7. India’s first state-of-the-art small animal hospital will be opened at which of the following places?
Ans. Mumbai

Ques 8. Where did the ground breaking ceremony begin?
Ans. Lucknow

Ques 9. India and which country have signed an agreement to share digital solutions?
Ans. Colombia

Ques 10. Against which country has the Indian team registered the biggest win in Test cricket?
Ans. England

Ques 11. Where has the seventh meeting of the India-Japan Act East Forum been held?
Ans. New Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here