22 December 2023 Current Affairs

0
23
22 December 2023 Current Affairs
22 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

22 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 22 December 2023

Ques 1. Which country has won the title of ‘Under-19 Asia Cup 2023’?
Ans. Bangladesh

Ques 2. What is the theme of International Human Solidarity Day 2023?
Ans. Advocating for change

Ques 3. Which has become the state with the second largest economy in the country in the ranking released by online blogging platform?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 4. Who has inaugurated the 40th Coast Guard Commanders’ Conference? ,
Ans. Rajnath Singh

Ques 5. In which country have three officers of the Indian Armed Forces been honored with the ‘Golden Owl’ award?
Ans. Sri Lanka

Ques 6. Which naval establishment received the ‘Vir Chakra’ from Vice Admiral Benoy Roy Chowdhury?
Ans. INS Shivaji

Ques 7. After the death of the ruler of which country, India has announced one day state mourning?
Ans. Kuwait

Ques 8. In how many districts has the Uttar Pradesh government approved the opening of cyber police stations?
Ans. 57

Ques 9. Who has launched his new book ‘Welcome to Paradise’?
Ans. Twinkle Khanna

Ques 10. Which state has emerged as the largest economy of the country?
Ans. Maharashtra

Ques 11. In the 13th convocation of Bhatkhande Sanskriti University, which institute has signed an agreement for research on Kathak and music?
Ans. IIIT Lucknow

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here