22 April 2022 Current Affairs

0
67
22 April 2022 Current Affairs
22 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

22 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 22 April 2022 

Ques 1. Which country’s three astronauts returned from space after 183 days?
Ans. China

Ques 2. Which Indian cricketer has been appointed by the Karnataka kingdom government as the brand ambassador of Karnataka- Brain Health Initiative (Ka-BHI)?
Ans. Robin Uthappa

Ques 3. What is the announced foodgrain production target for the crop year 2022-23?
Ans. 328 million tonnes

Ques 4. In which Kingdom Jalmarg Conclave 2022 has been organized?
Ans. Assam

Ques 5. Which Kingdom launched its ‘Space Tech’ framework and hosted the launch event on Metaverse?
Ans. Telangana

Ques 6. According to the study done by IISc, microplastic has been found in which river?
Ans. river Kaveri

Ques 7. Who has been appointed as the new CEO of the Advertising Standards Council of India?
Ans. Manisha Kapoor

Ques 8. The World Health Organization has recently launched its Global Center for Traditional Medicine at a site in states?
Ans. Gujarat

Ques 9. Which country announced that it is unable to repay its entire foreign debt of 51 billion dollars?
Ans. Sri Lanka

Ques 10. In which Town India’s first portable solar rooftop system has been inaugurated?
Ans. Gandhinagar

Ques 11. Where will NHPC develop Green Hydrogen Project?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 12. Raja Pervez Ashraf has become the new Speaker of the National Assembly of which Nation?
Ans. Pakistan

Ques 13. Indian Grandmaster Domaraju Gukesh has won which La Roda International Open Chess tournament title recently?
Ans. 48th

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here