21 September 2023 Current Affairs

0
119
21 September 2023 Current Affairs
21 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

21 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 21 September 2023 

Ques 1. Which film emerged as the first runner-up for the People’s Choice Midnight Madness Award at the 48th edition of the Toronto International Film Festival (TIFF)?
Ans. kill

Ques 2. ‘Yashobhoomi’ India International Convention and Expo Center has been inaugurated in which state?
Ans. Delhi

Ques 3. UNESCO has given the status of World Heritage to ‘Hoysala Temple’ of which state?
Ans. Karnataka

Ques 4. Which state government has launched an insurance cover of Rs 04 lakh for gig workers?
Ans. Karnataka

Ques 5. Union Minister Anurag Thakur inaugurated the synthetic athletic track at SAI High Altitude Training Center in Shilaru. In which state is it located?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 6. The Chief Minister of which kingdom has announced ‘Mukhyamantri Shramik Kalyan Yojana’?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 7. The Governor of which kingdom has given the Gadcherla Award to Mandali Buddha Prasad?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 8. Where will the final meeting of the G20 Framework Working Group begin?
Ans. Raipur

Ques 9. At which place has Union Skill Development and Entrepreneurship Minister Dharmendra Pradhan and Lok Sabha Speaker Om Birla launched the ‘Skills on Wheels’ initiative?
Ans. Delhi

Ques 10. Which state government will start a pilot project for the cultivation of ‘residue-free Basmati rice’?
Ans. Punjab

Ques 11. Which state’s transport department has decided to introduce National Common Mobility Card?
Ans. Bihar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 19 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here