21 September 2021 Current Affairs

0
136
21 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

21 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 21 September 2021 

Ques 1. Congress’s Dalit leader Charanjit Singh Channi has been appointed as the new Chief Minister of which state?.
Ans. Punjab

Ques  2. Who has released the “Building Urban Planning Capacity in India” report?
Ans. policy commission

Ques 3. Who else has partnered with NITI Aayog to provide free education in 112 aspirational districts of India?
Ans. byju

Ques 4. The statue of whose founder Satoshi Nakamoto has been unveiled in Hungary?
Ans. bitcoin

Ques 5. The opposition government of which the state of India has been named United Democratic Alliance?
Ans. Nagaland

Ques 6. Which assembly has passed a bill to allow the registration of child marriages?
Ans. Rajasthan Legislative Assembly

Ques 7. Which award-winning theoretical physicist and cosmologist “Thanu Padmanabhan” passed away?
Ans. Padma Shri

Ques 8. In how many meters in the women’s National Open Athletics Championships in Warangal, Harmilan Bains has broken the 19-year-old national record?
Ans. 1500 meters

Ques 9. Which Indian stoker and billiards player has won the Asian Sruker Championship title for the second time in a row?
Ans. Pankaj Advani

Ques 10. Which country’s former President Abdel Aziz Bouteflika has passed away at the age of 84?
Ans. Algeria

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here