20 September 2021 Current affairs

0
155
20 September 2021 Current affairs
Current affairs

Current affairs

20 September 2021 Current affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current affairs 20 September 2021 

Ques 1. Planetarium Innovation Challenge for Tech Entrepreneurs and Indian Start-ups has been launched by
Ans. MyGov India

Ques 2. Which space agency has announced to develop reusable GSLV Mk-Ill launch vehicle soon?
Ans. ISRO

Ques 3. The Union Minister of State for Electronics and Information Technology has inaugurated how many NIELET Centers are in the North-Eastern States?
Ans. three

Ques 4. In which port trust “Swachhta Pakhwada 2021” has been launched?
Ans. Cochin Port Trust

Ques 5. According to the report released by whom, there has been a decrease in crime against women and children during the lockdown?
Ans. National Crime Records Bureau

Ques 6. When is “International Talk Like a Pirate Day” celebrated across the world?
Ans. 19 September

Ques 7. Which country’s President Mohamed Abdullahi Mohamed has under suspension the Prime Minister’s power to appoint and dismiss officials?
Ans. Somalia

Ques 8. Which neighboring country of India has applied to join the Asia-Pacific free trade?
Ans. China

Ques 9. In which state the Aam Aadmi Party has started the ‘Selfie with Temple’ campaign?
Ans. Uttarakhand

Ques 10. Who has launched the skill development scheme for children from far-flung areas?
Ans. Indian Railways

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here