21 October 2022 Current Affairs

0
67
21 October 2022 Current Affairs
21 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

21 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 21 October 2022 

Ques 1. According to a recent report, which state has the worst position in terms of child marriage?
Ans. Jharkhand

Ques 2. Who has been elected as a member of Academia Ophthalmological International?
Ans. Dr. Prashant Garg

Ques 3. ICC has tied up with whom to promote gender equality.
Ans. UNICEF

Ques 4. Which company is associated with the ‘Carbon Calculator Feature’, which was in the news?
Ans. MasterCard

Ques 5. Which state government has signed MoU with Dubai?
Ans. Haryana

Ques 6. BookMyShow and which bank has recently launched a “Play” credit card?
Ans. RBL Bank

Ques 7. What was the wholesale inflation rate in September?
Ans: 10.7

Ques 8. India has partnered with which US state for the ZEV (zero-emission vehicle) policy program?
Ans. California

Ques 9. Who has been appointed as Home Secretary by Delhi Government?
Ans. Ashwini Kumar

Ques 10. Which IT company’s former chairman Ravi Kumar S has joined as the chairman of Cognizant America?
Ans. Infosys

Ques 11. Which country is abolishing its old law, which banned pregnant women from the remarriage?
Ans. Japan

Ques 12. Which state is set to set up the world’s largest jungle safari park on 10,000 acres?
Ans. Haryana

Ques 13. A new fish has been discovered in the Dikhow river of which state?
Ans. Nagaland

Ques 14. DefExpo 2022 India-Africa Defense Dialogue has been organized in which city recently?
Ans. Gandhinagar

Ques 15. Which organization controls the ‘National Pension System’ in India?
Ans. Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA)

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here