• Tue. Apr 23rd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

21 March 2024 Current Affairs21 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

21 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 21 March 2024 

Ques 1. What rank has India got in the DHL Connectedness Index?
Ans. 62nd

Ques 2. Which NASA astronaut, commander of the Apollo 10 lunar mission, passed away in March 2024 at the age of 93?
Ans. Thomas P. Stafford

Ques 3. Where is the country’s largest dumping yard being built in Rajasthan?
Ans. Kishangarh

Ques 4. Tamilisai Soundararajan has resigned from the post of Governor of which state?
Ans. Telangana

Ques 5. With which country is India conducting the bilateral tri-service Humanitarian Assistance and Disaster Relief (HADR) exercise, Tiger Triumph – 24?
Ans. united states

Ques 6. Which poetess from Jaipur has won the prestigious international poetry slam competition organized by Bourne Lippy in England?
Ans. Himangi Chakraborty

Ques 7. In which state has India’s first oil palm processing plant started?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 8. Which country’s Foreign Minister Sergei Yelinik has reached India to promote bilateral relations?
Ans. belarus

Ques 9. Who has been appointed as the new CEO of P&G India, effective May 1, 2024?
Ans. Kumar Venkatasubramaniam

Ques 10. What is Rajasthan’s position in the purchase of electric vehicles?
Ans. 14th place

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *